Actualizare Android 12: Google avertizează milioane de utilizatori de telefoane mobile

Google avertizează milioane de utilizatori că ar putea fi spionați. Acestea sunt simbolurile care înseamnă că cineva te urmărește.

Google avertizează milioane de utilizatori de Android când aplicațiile îi spionează.

Noua caracteristică alertează utilizatorii când microfonul sau camera sunt activate.

Este foarte asemănător cu avertismentul de pe iPhone-ul rival al Apple.

Funcția Google a fost adăugată la telefoane în cea mai recentă actualizare Android 12, soarele rapoarte.

Deci, dacă nu o ai, nu o vei putea vedea.

Noul indicator apare în colțul din dreapta sus al ecranului.

Veți vedea pictograma camerei sau microfonului atunci când o aplicație încearcă să acceseze oricare dintre acestea.

Împiedică aplicațiile să asculte în mod secret – sau chiar să vizioneze prin cameră.

De asemenea, puteți vedea un istoric permanent al aplicațiilor care au acces la camera, microfonul sau locația dvs. – și când.

Aceste informații sunt disponibile în noul tablou de bord de confidențialitate din Setări.

De asemenea, acum este posibil să dezactivați complet microfonul și camera foto ale întregului telefon în setări rapide.

Merită să ne amintim că a vedea un simbol nu înseamnă că s-a întâmplat ceva scandalos.

Uneori, o aplicație chiar trebuie să folosească camera – cum ar fi Instagram.

Dar dacă observi că camera ta este folosită de o aplicație ciudată, ar putea însemna că ești spionat.

Experții în internet au descoperit nenumărate aplicații care au reușit să acceseze inadecvat camera foto pe telefoanele Android.

Așa că asigurați-vă că utilizați Android 12 și că rămâneți atenți la orice joc rău.

Dacă bănuiți că ceva nu este în regulă, ar trebui să verificați permisiunile aplicației în setări.

READ  Genshin Impact surprinde fanii prin dezvăluirea unui nou personaj

Puteți interzice accesul anumitor aplicații la microfon sau cameră, de exemplu.

Și dacă ești cu adevărat îngrijorat, poți șterge aplicația complet.

Temeri de intruziune

Temerile că aplicațiile te isprăvesc sunt de ani de zile.

Chiar anul trecut, o alertă a camerei iPhone a stârnit îngrijorări că Instagram filma în secret utilizatorii – dar a fost doar o eroare.

Câțiva utilizatori Facebook spun că au vorbit despre ceva cu voce tare, doar pentru ca reclame relevante să apară în aplicație la scurt timp după.

Acești utilizatori susțin că nu au mai căutat niciodată acest tip de conținut, iar singura explicație posibilă este intruziunea.

Utilizatorii cred că Facebook folosește microfonul telefonului tău pentru a asculta conversații din lumea reală – pentru a ajuta la vizarea reclamelor. Dar este acest lucru adevărat?

Facebook a fost foarte clar în această privință și spune că nu folosește înregistrările cu microfon pentru a viza mai bine reclamele.

„Facebook nu folosește microfonul telefonului tău pentru a notifica reclame sau pentru a schimba ceea ce vezi în News Feed”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

„Unele articole recente au sugerat că ar trebui să ascultăm conversațiile oamenilor pentru a le arăta reclame relevante. Acest lucru nu este adevărat.

„Afișăm reclame pe baza intereselor oamenilor și a altor informații de profil – nu pe baza a ceea ce spui cu voce tare.

Vă accesăm microfonul numai dacă acordați permisiunea aplicației noastre și dacă utilizați în mod activ o anumită funcție care necesită audio.

„Acest lucru poate include înregistrarea unui videoclip sau utilizarea unei funcții opționale pe care am introdus-o acum doi ani pentru a include muzică sau alt sunet în actualizările de stare.”

READ  Se zvonește că ceasul Pixel de la Google ar putea primi funcția exclusivă pe care am așteptat-o

Nu a existat niciodată nicio dovadă solidă – în afară de auzite și anecdote – că Facebook vă înregistrează conversațiile din viața reală.

Cu toate acestea, este absolut posibil ca alte aplicații necinstite să asculte ceea ce faci.

Așadar, noua funcție Google este apărarea perfectă pentru aplicațiile duzile care rulează rapid și își pierd confidențialitatea.

Acest articol a fost publicat inițial de soarele Reproduce cu permisiunea

Citiți subiecte conexe:browser google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *