Farsa iPhone oferă „protecție maximă” împotriva „cele mai sofisticate” atacuri cibernetice

Noua actualizare iOS va permite utilizatorilor de iPhone Pentru a activa o setare pentru a se proteja de aceasta „Cele mai complexe amenințări digitale”Si a anunțat Apple.

cu un clic de buton, Capacitățile dispozitivului sunt reduse la o mică parte din gama sa pentru a alunga intrușii.

Noua funcție de securitate cibernetică a fost introdusă în noua actualizare iOS16 și este disponibilă și în iPadOS 16 și macOS Ventura, așa că pentru a accesa această funcție, veți avea nevoie de cea mai recentă actualizare a sistemului de operare.

Urmăriți cele mai recente știri pe Channel 7 sau transmiteți în flux gratuit pe 7plus >>

Odată activat, Modul Lockdown „reduce aria de atac”, ceea ce înseamnă că va închide orice aplicație, site-uri web și funcții care „ar putea fi exploatate de programele spion mercenare foarte vizate”.

Spyware-ul mercenar este pur și simplu malware, potrivit expertului în securitate cibernetică Gridware Michael Hekila, care a declarat pentru 7NEWS.com.au că atacurile cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate.

„Prințul tău nigerian nu mai cere bani, au devenit foarte sofisticați. În special unele dintre aceste atacuri de phishing – par foarte originale și sunt concepute pentru a imita serviciile pe care tu și eu le folosim în fiecare zi.”

Apple a spus că noua caracteristică este concepută pentru „un număr foarte mic de persoane care, din cauza cine sunt sau a ceea ce fac, pot fi vizate personal de unele dintre cele mai complexe amenințări digitale”.

„Modul de blocare este opțional, protecție maximă”, a spus ea. Majoritatea oamenilor nu ar fi niciodată vizați de atacuri de acest gen. „

READ  Epic Games achiziționează Bandcamp – channelnews
Apple a anunțat disponibilitatea modului Lockdown cu actualizarea iOS16, care va proteja împotriva celor mai complexe amenințări cibernetice. imagine de fișier. i se atribuie: Fotografie Noor/NurPhoto prin Getty Images

Hikilay a spus că publicul țintă pentru această funcție include angajați guvernamentali, jurnaliști care călătoresc internațional sau în situații de mare risc și avertizori din instituții guvernamentale și private.

„Oameni care vor fi vizați în mod specific pe baza a ceea ce știu sau a ceea ce ar putea fi pe dispozitivul lor”, a spus el.

Dar această caracteristică poate proteja și împotriva unei game întregi de atacuri, inclusiv a celor comune Ca amenințările de phishing.

„Toată lumea poate fi ținta unui atac de securitate”.

Cum funcționează modul de blocare?

Modul de blocare va dezactiva lista de caracteristici și funcții, inclusiv unele aplicații, ceea ce înseamnă că telefonul nu va funcționa ca de obicei.

Heikkilae a declarat pentru 7NEWS.com.au că utilizatorii de dispozitive au „echilibrat întotdeauna securitatea cu confortul” și că, în timp ce acest mod este activat, utilizatorul îl va alege în mare măsură pe cel anterior – motiv pentru care nu a fost conceput pentru publicul larg.

„În acest mod de blocare, dezactivați o mulțime de funcții pe care oamenii obișnuiți le folosesc în fiecare zi. Ar împiedica utilizarea dispozitivului de către oameni normali. Devine incomod.”

Atașamente la mesaje Apple a spus că va fi blocat în modul blocat, „altul decât unele fotografii, videoclipuri și audio”. De asemenea, linkurile și previzualizările linkurilor vor deveni indisponibile.

Site-uri web Se vor încărca mai lent sau vor funcționa incorect, din cauza blocării unor tehnologii web. Este posibil ca nici fonturile web și imaginile să nu fie afișate.

Apeluri FaceTime primite Acesta va fi blocat, cu excepția cazului în care ați contactat anterior persoana sau contactul respectiv.

Albume partajate din aplicația Fotografii și noile invitații la albume partajate sunt blocate. Puteți vedea în continuare aceste albume partajate pe alte dispozitive care nu au Modul de blocare activat. Când Modul Blocare este dezactivat, va trebui să reactivați Albumele partajate în setările dispozitivului.

conexiunile dispozitivului Folosind un alt accesoriu sau computer, iPhone-ul sau iPad-ul tău va fi deblocat și va obține consimțământul tău explicit.

Invitații primite Pentru serviciile Apple, cum ar fi invitațiile de a gestiona o casă în aplicația Acasă, acestea sunt blocate dacă nu ați invitat anterior persoana respectivă.

Profiluri de configurare Nu poate fi instalat, iar dispozitivul nu poate fi înregistrat în gestionarea dispozitivelor mobile sau nu poate supraveghea dispozitivul în modul blocat.

Apelurile telefonice și mesajele text obișnuite vor continua să funcționeze în timp ce modul Blocare este activat. Funcțiile de urgență, cum ar fi apelurile SOS de urgență, nu vor fi afectate.

Cum se activează modul de blocare?

Modul de blocare este ușor activat și dezactivat prin setările de confidențialitate și securitate ale iPhone-ului.

  1. Deschideți aplicația Setări
  2. Faceți clic pe Confidențialitate și securitate
  3. Sub Securitate, atingeți Modul de blocare și atingeți Activați modul de blocare
  4. Apăsați pentru a activa modul de blocare
  5. Apăsați Pornire și Repornire, apoi introduceți parola dispozitivului
Modul de blocare poate fi activat, dezactivat și personalizat prin Confidențialitate și securitate din meniul Setări de pe iPhone. i se atribuie: măr

După dezactivarea modului de blocare cu un PIN sau o parolă, Heikkilae a spus că utilizatorii ar trebui pur și simplu să-și repornească dispozitivele, pentru a rula normal,

„Nu este o caracteristică permanentă. Este (utilizată) numai după cum este necesar.”

Poate fi util prin porturi internaționale sau lucruri de genul ăsta. Cu toate acestea, diferite țări au puteri diferite de inspecție.”

Nu există un dispozitiv complet

Heikkilae a declarat pentru 7NEWS.com.au că, deși caracteristica va proteja împotriva unei game largi de atacuri, „niciun produs nu este 100% sigur”.

El a spus că marketingul Apple a fost de mult orientat spre furnizarea unui serviciu securizat: „Apple a împins cu adevărat marketingul „fără viruși” în acea perioadă. Veți observa că au încetat să mai facă astfel de afirmații”.

El a spus că, odată cu ascensiunea Apple la importanță, produsele sale au devenit mai orientate către hackeri. „Cu cât produsul este mai popular, cu atât mai mulți oameni sunt acolo pentru a-l ataca”, a spus Hekila.

„Trebuie doar să fii foarte atent la ceea ce dai clic și unde oferiți informații personale.”

Actualizarea regulată a iOS și a aplicațiilor și utilizarea autentificării cu mai mulți factori sunt alte modalități prin care oamenii pot folosi controale de securitate suplimentare pentru a-și gestiona eficient riscurile.

Elon Musk concediază angajații Twitter după ce a cumpărat compania

Elon Musk concediază angajații Twitter după ce a cumpărat compania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.