Ghid rapid și ușor pentru a vă schimba setările iPhone

Protejați-vă datele personale de pe iPhone făcând aceste modificări simple la setările de confidențialitate.

iPhone-ul dvs. este încărcat cu setări pe care le puteți modifica pentru ca telefonul mobil să funcționeze pentru dvs.

Aici vă arătăm diferite moduri de a crește setările de confidențialitate de pe telefon pentru a vă proteja datele personale, soarele american rapoarte.

Transmiteți mai multe știri tehnice în direct și la cerere cu Flash, cel mai mare serviciu de streaming de știri din Australia. Nou în Flash? Încercați 14 zile gratuit>

Documentare cu doi factori

Configurarea autentificării cu doi factori (2FA) este una dintre cele mai ușoare modalități de a opri hackerii pe calea lor.

Îți protejează contul solicitând un nivel suplimentar de verificare înainte de a te autentifica – pe lângă parola.

Aceasta înseamnă că dacă parola dvs. este piratată (sau ghicit), contul dvs. va rămâne securizat.

Puteți activa 2FA pe ID-ul dvs. Apple, contul care conține informațiile și setările personale ale utilizatorului, de care aveți nevoie pentru iCloud.

Odată activat, vi se va cere să introduceți un cod special trimis prin mesaj text sau e-mail, pe care îl introduceți pentru a vă conecta în plus față de parola.

• Accesați Setări > [your name] > Parolă și securitate

• Atingeți Activați autentificarea în doi factori

• Faceţi clic pe Continuare

• Introduceți numărul de telefon pe care doriți să primiți coduri de verificare când vă conectați. Puteți alege să primiți coduri prin mesaj text sau prin apel telefonic automat

• Faceţi clic pe Următorul

• Introduceți codul de verificare pentru a vă verifica numărul de telefon și activați autentificarea cu doi factori

READ  Google Drive se apără împotriva programelor malware și a phishingului - Pickr

Breloc iCloud

Ni se cere constant să alegem parole complexe – dar acest lucru este dificil cu multe conturi.

iCloud Keychain își amintește parolele pe care le introduceți pe telefon, le criptează și le stochează în cloud.

Astfel, puteți alege parole foarte puternice fără a fi nevoie să le amintiți – telefonul dvs. le va introduce pur și simplu pentru dvs. atunci când vă conectați.

Aceasta este una dintre cele mai bune apărări împotriva hackerilor.

„iCloud Keychain își amintește lucruri, astfel încât să nu fie nevoie”, spune site-ul Apple.

Acesta completează automat informațiile dvs., cum ar fi numele de utilizator și parolele Safari, cărțile de credit, rețelele Wi-Fi și autentificări sociale, pe orice dispozitiv pe care îl aprobați.

iCloud Keychain stochează parolele și informațiile cardului de credit într-un mod pe care Apple nu le poate citi sau accesa.

Și browserul web Safari are acum o caracteristică specială numită parole puternice.

Când vă înscrieți pentru un serviciu pe Safari, veți primi o opțiune de a utiliza o parolă generată automat, care este greu de spart de hackeri.

Această parolă este salvată automat în brelocul iCloud, astfel încât să nu fie nevoie să o amintiți.

Pe iPhone, iPad sau iPod Touch, urmați acești pași:

• Atingeți Setări> [your name] > iCloud (în iOS 10.2 sau o versiune anterioară, este doar Setări > iCloud)

• Faceți clic pe Breloc

• Atingeți glisorul pentru a activa Brelocul iCloud

Dezactivați urmărirea aplicației

O simplă modificare a setărilor iPhone-ului dvs. va opri reclamele să vă urmărească pe web.

App Tracking Transparency vă permite să controlați ce aplicații vă pot urmări.

READ  Uitați de jetul de cerneală, următoarea dvs. imprimantă ar putea fi dependentă de sunet

Când descărcați și deschideți o nouă aplicație, veți primi o notificare care vă întreabă dacă doriți să permiteți aplicației să vă urmărească activitatea pe aplicațiile și site-urile altor companii.

Veți vedea, de asemenea, informații despre ceea ce va urmări aplicația.

În acest moment, atingeți Prompt Do Not Track pentru a bloca sau a permite această activitate.

De asemenea, pentru a renunța la urmărirea aplicației pentru fiecare aplicație pe care o descărcați, accesați Setări > Confidențialitate > Urmărire.

Apoi dezactivați Permiteți aplicațiilor să solicite urmărirea.

Acest rezultat este că orice aplicație care încearcă să solicite permisiunea va fi blocată automat să vă solicite și să vă spună că ați cerut să nu fiți urmărit.

După aceea, toate aplicațiile vor fi blocate să acceseze informațiile dispozitivului dvs. utilizate pentru publicitate, potrivit Apple.

Pentru aplicațiile deja descărcate și care pot avea permisiuni de urmărire configurate, puteți totuși să activați sau să dezactivați aceste permisiuni.

Acest lucru se face accesând Setări, atingând o aplicație și atingând pentru a dezactiva Permite urmărirea.

Alternativ, accesați Setări > Confidențialitate > Urmărire și atingeți pentru a activa sau dezactiva fiecare aplicație din listă.

Ștergeți automat datele

Când iPhone-ul tău este pierdut, furat sau cineva din apropiere încearcă să pătrundă în el, este probabil ca cineva să-l poată accesa.

O modalitate este să folosești coduri de acces, în speranța că ai ales un număr ușor, cum ar fi 000000 sau 123456.

Aceste coduri simple de acces sunt opțiunea ideală pentru infractorii care încearcă să intre în telefonul tău mobil.

Puteți activa funcția de ștergere a datelor private, astfel încât iPhone-ul dvs. să se ștergă singur atunci când există prea multe încercări eșuate de a introduce parola.

READ  Tipul acesta și-a modificat Nintendo Game Boy și extrage Bitcoins pe el

Activarea setării înseamnă că iPhone-ul tău va fi șters după 10 încercări de a introduce parola.

Acest lucru va elimina toate datele personale de pe dispozitiv.

Cel mai important, chiar dacă datele tale vor fi șterse de pe iPhone, nu ar trebui să le pierzi complet.

Acest lucru se datorează faptului că datele nu sunt șterse de pe iCloud.

Atâta timp cât aveți copii de rezervă regulate iCloud, ar trebui să fiți în siguranță.

Aceasta înseamnă că persoana care v-a deturnat iPhone-ul nu va putea obține fotografiile, textele dvs. private și multe altele.

Și când înlocuiți iPhone-ul, îl veți putea restabili aproape în aceeași stare ca modelul anterior folosind iCloud.

Deci, cum poți face asta?

Accesați Setări > Face ID și cod de acces și apoi introduceți parola.

Apoi derulați până la capăt și setați comutatorul pentru Ștergerea datelor la Activat.

Dar aveți grijă să utilizați această funcție dacă aveți copii mici care vă accesează în mod regulat iPhone-ul – deoarece l-ar putea șterge accidental.

Acest articol a apărut inițial în format . soarele american Reproduce cu permisiunea

Citiți subiecte conexe:Un mar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.