Google Now permite utilizatorilor să își protejeze prin parolă jurnalul de activitate

(Fotografie de Alex Tai / SOPA Images / LightRocket prin Getty Images)

Utilizatorii Google își pot proteja acum prin parolă activitatea online. Noua opțiune de verificare vă asigură că numai dvs. (sau oricine are parola) vă poate vedea căutările, istoricul vizionărilor YouTube și interogările Asistentului Google pe toate dispozitivele.

A activa Un pas în plus Și pentru a vă îmbunătăți confidențialitatea pe dispozitivele partajate, accesați Activity.google.com, Selectați „Gestionați verificarea activității mele” și treceți la „verificare suplimentară”. Vi se va cere să introduceți parola pentru confirmare și, din nou, de fiecare dată când doriți ca aceste informații să fie vizualizate sau șterse.

„Dacă activați verificarea suplimentară, Google vă va confirma identitatea deja înainte de a putea vedea sau șterge istoricul complet în„ Activitatea mea ”, Google Pentru Android Police. Acest lucru vă poate ajuta să vă păstrați înregistrarea mai sigură pe dispozitivele partajate. Această setare se aplică numai pentru „Activitatea mea”. Înregistrarea dvs. poate apărea în continuare pe alte produse Google.

Google este definiția unui hoarder, salvând fiecare clic pe site, fiecare căutare efectuată, fiecare vizualizare pe YouTube, fiecare vizită a site-ului, fiecare descărcare a aplicației, ca să nu mai vorbim de aplicațiile și dispozitivele care folosesc serviciile sale, precum și ca înregistrări vocale și audio. Compania susține că aceste date sunt utilizate pentru a oferi „experiențe mai personalizate, cum ar fi căutări mai rapide, recomandări de aplicații mai utile și conținut”. Dar nu toată lumea vrea ca profilul lor să fie ușor accesibil.

Noua opțiune de verificare este ideală pentru persoanele care partajează un computer sau uită adesea să-și blocheze dispozitivul. Dar, după cum a subliniat Android Police, utilizează în continuare conectarea la contul dvs. Google fără autentificare cu doi factori. Pentru utilizatorii mai paranoici, există o opțiune de a elimina manual activitatea salvată sau de a o seta să se șteargă automat după trei, 18 sau 36 de luni. Google a introdus recent o funcție de securitate similară pentru fotografii: o funcție de folder blocat cu parolă protejează fotografiile pe care doriți să le păstrați private, asigurându-vă că aceste capturi de ecran nu apar pe ecranul de start sau pe niciun dispozitiv conectat la contul dvs. Utilizatorii pot deschide un folder blocat cu amprenta sau codul PIN.

READ  Proprietarii existenți de pixeli vor primi spațiu de stocare Google Photos nelimitat după iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *